Schimmel/kalknagel

De term kalknagel wordt vaak gebruikt bij een dikke verkleurde of brokkelige nagel. Sommigen denken dat dit komt door een tekort of juist te veel aan kalk. Niets van dit is waar. Een erg dikke nagel of een dikke geel verkleurde brokkelige nagel zijn 2 verschillende dingen.

Een erg dikke nagel soms ook met verkleuring wordt veroorzaakt door een verkeerde groei van de nagel. Dit wordt een hypertrofische nagel genoemd, wat wil zeggen dat er te hard gewerkt wordt vanuit de nagelwortel waardoor de nagel te dik wordt. Hier is geen oplossing voor, wel kan de pedicure dit bijhouden zodat de nagel een normale dikte houdt.

De schimmelnagel daarentegen is een dik uitziende brokkelige nagel die aangetast wordt door een schimmel en die de nagel van onderaf wegvreet en vrijwel niet groeit. Behandeling is gewenst aangezien bij verwaarlozing de infectie op andere nagels en de huid overgebracht kan worden. Wel vergt het enige discipline, aangezien dit maanden kan duren. Het genezingsproces kan verkort worden als dit gecombineerd wordt met pedicurebehandelingen.

                Enkele voorbeelden van schimmelnagelska;knagel kalknagel schimmelnagel.jpg2